Strani

petek, 19. december 2014

NARAVNO SREDSTVO PROTI STARANJUNajbolj okusen doma pripravljen kozji jogurt...
Pred nekaj dnevi  mi je Monika podarila Rono, za kar sem ji zelo hvaležna. Kar nekaj dni sva z Rono potrebovali, da sva se navadili druga na drugo...

Marsikdo mi pravi:"Kaj ti pa bo koza?!?"

Ampak, imam kar nekaj dobrih razlogov. 


Največji je kozje mleko. Zakaj?


Naštela bom nekaj dejstev, ki so me prepričala, da sem se pravilno odločila in mi ni žal za čas, ki ga porabim zato, da poskrbim za žival v naravnem in čistem okolju, da ji zagotovim vodo, hrano in suh ter čist prostor.

1. Kozje mleko je naravno sredstvo proti staranju, podaljšuje življenje celic in zavira staranje organizma

2. Je še najbolj podobno človeškemu mleku in je zelo hitro prebavljivo. Prebavimo ga baje v 40 minutah, kravje pa v dveh urah in pol.

3. Maščobne kapljice v mleku so manjše in enakomerno razpršene, zato je kozje mleko naravno homogenizirano in s tem ga lažje prebavimo kot kravje

4. Vsebuje manj holesterola.

5. Je bogato s kalcijem in fosforjem in z kozarcem kozjega mleka pokrijemo tretjino dnevnih potreb po kalciju in četrtino po fosforju, seveda preprečuje osteoporozo.

6. Je bogato z vitaminom B12 in kalijem, ki ohranja normalen krvni pritisk.

7. Pomirja in odpravlja posledice stresa, izboljšuje koncentracijo.

8. Vsebuje encime, ki pospešujejo prebavo.

9. Pomaga pri težavah s kožo.

10. Razstruplja organizem in krepi odpornost.


In še in še bi lahko naštevala ampak za mene je že to dovolj.

Na dan ima sedaj Rona nekaj manj kot pol litra mleka. V spomladanskih mesecih bo dobila mladička, tako, da bo imela družbo. 

Za začetek sem si naredila jogurt!

Mleko precedim skozi čisto krpo in segrejem. Nato ga pustim, da se ohladi do 40 stopinj. Dodam kulturo za jogurt , dobro zmešam in  pokrito skledo postavim na polico pri kaminu. Čez približno 12 ur nastane jogurt. Ohladim ga v hladilniku. Naslednji dan me čaka najboljši zajtrk: kozji jogurt in kos črnega kruha...........Ni komentarjev:

Objavite komentar