Strani

nedelja, 23. oktober 2016

NEDELJSKO GOZDNO KOSILO Z BOROVO GLIVOMoja najboljša župa !


Včeraj nabrano, danes, skuhano in pohrustano.

Za Borovo kislo juho potrebujemo:

-borovo glivo
-čebulo
-česen
-krompir
-rdečo papriko
-lovorjev list
-poper
-kis
-žlico moke
-kislo smetano
-timijan
-oljeNa olju prepražim čebulo,preden porumeni dodam rdečuo papriko, premešam in dodam na večje kose narezano gobo. Dušim tako dolgo da gobe spustijo vodo, potem dodam na majne koščke narezan krompir, česen in sol. Pražim tako dolgo da se sestavine še ne primejo na dno posode. Nato dodam vročo vodo, lovorjev list, poper. Kuham tako dolgo da je krompir mehak. Potem dam dve zajemalki gostih sestavin v mikser, dodam žlico moke in kislo smetano in timijan. Vse lepo zmiksam in vrnem nazaj v juho. Počakam še nekaj minut in juha je pripravljena.
Čisto na koncu dodam kis- najrajši aceto balzamico.


Ko jo najdemo v gozdu, ji ponavadi rečemo kar kisla goba...
V loncu nikoli nič ne ostane....

Nasledni recept sem pa danes delala prvič in je res slasten

Beli melancani gratinirani z mocarelo in  praženo borovo glivo!

Potrebujemo:

-bele melancane (lahko tudi vijolčne)
(letos sem imela na vrtu bele melancane in sem z njimi zelo zadovoljna, saj nimajo grenkih sokov in jih lahko takoj uporabiš)
-borovo glivo
-česen
-mocarelo
-sol
-poper
-timijan
-oljeMelancane olupamo in narežemo na pol centimetra debele zrezke. Na olivnem olju jih popečem na obeh straneh. Ko so pečeni jih premaknem na rob ponve.Borovo glivo operem, ocedim in narežem na lepe zrezke. V oljčnem olju v isti ponvi, na visoki temperaturi jih zlatorjavo popečem, posolim in popopram.
Melancane spet razporedim na sredino ponve, na njih položim mocarelo in nato že hrustljavo pečene borove zrezke..počakam minutko, da se mocarela začne topiti.Čisto na koncu pa še timijan.
Borova gliva na tak načim ima blagi okus po lešnikih in ta hrustljavost je fenomenalna.Tudi če vsak dan jem takšno kosilo nebi ničesar pogrešala!


Ni komentarjev:

Objavite komentar