Za rižoto potrebujemo:
- kozjo brado (Tragopogon pratensis) cca 30 dkg
- čemaž 10 dkg
- cvetovi gabeza, pljučnika in vijolice (vse po 1 velika žlica)
- olivno olje
- konopljino olje
- oluščena konopljina semena
- sol
- poper
- nariban veganski sir (parmezan)
Kozjo brado (ko je še v popkih) operemo in nareženo. Popražimo na olivnem olju, dodamo nasekljan čemaž, solimo, popramo, dodamo 1 lonček riža, še naprej pražimo, dokler riž ne popije vseh sokov, zalijemo z vročo vodo (2 lončka). Posodo pokrijemo in zmanjšamo temperaturo, pustimo cca 20 min. Na koncu dodamo cvetove, pustimo še kakšen trenutek.
Preden postrežemo polijemo z nekaj kapljic konopljinega olja, potresemo z oluščenimi semeni konoplje in dodamo nariban veganski parmezan.
Pa dober tek ...
Pa dober tek ...
Ni komentarjev:
Objavite komentar