Strani

petek, 11. april 2014

KOSILO IZ TRAVNIŠKEGA VRTA




Kako pripraviti kosilo iz sestavin nabranih na travniku?



Današnje kosilo je sestavljeno iz divje hrane, nabrane na travniku poleg vrta. 


Za rižoto potrebujemo:

- kozjo brado (Tragopogon pratensis) cca 30 dkg
- čemaž 10 dkg
- cvetovi gabeza, pljučnika in vijolice (vse po 1 velika žlica)
- olivno olje
- konopljino olje
- oluščena konopljina semena
- sol
- poper
- nariban veganski sir (parmezan)


Kozjo brado (ko je še v popkih) operemo in nareženo. Popražimo na olivnem olju, dodamo nasekljan čemaž, solimo, popramo, dodamo 1 lonček riža, še naprej pražimo, dokler riž ne popije vseh sokov, zalijemo z vročo vodo (2 lončka). Posodo pokrijemo in zmanjšamo temperaturo, pustimo cca 20 min. Na koncu dodamo cvetove, pustimo še kakšen trenutek.
Preden postrežemo polijemo z nekaj kapljic konopljinega olja, potresemo z oluščenimi semeni konoplje in dodamo nariban veganski parmezan.

Pa dober tek ...


Ni komentarjev:

Objavite komentar