Strani

torek, 12. julij 2016

HRUSTLJAVE KROGLICE IZ BUČK









Kako uporabiti bučke?









V tem času je bučk res ogromno na vrtu. Ponavadi kuhamo iz bučk  juhe ali prikuhe, pa tudi na žaru. V vseh teh oblikah  pa jih nekateri v naši družini ne jejo. In kako sedej bučke porabit?
Tukaj je recept, ki je enostaven in naši nasprotniki bučk so popustili in pojedli vse.

Bučke naribamo, če so mlade lahko z lupino, posolimo in počakamo pol ure, da spustijo sok. Odvečno tekočino iztisnemo.


Bučkam dodamo kuhano proseno kašo s čebulo, razmerje je približno 1:1,
v mojem primeru 1kg bučk, en kilogram kuhane kaše.

Dodamo 2 jajci, poper, česen.
Vse dobro premešamo.


Nato dodamo ovsene kosmiče na to maso 5 velikih žlic in počakamo pol ure, da popijejo vlago v masi. Če je masa še preredka, dodamo še nekaj kosmičev na koncu pa 2 žlici moke. Masa mora biti takšna, da se lahko oblikujejo lepe kroglice.



Kroglice pečemo v vročem olju. Ne smejo se dotikati in morajo plavati v olju.
Ko se zapečejo na eni strani jih obrnemo.

Položimo jih na kuhinjsko papirnato brisačo da odteče olje.

Lahko v maso dodate poljubna zelišča-drobnjak, timijan, itd



Tako, pa smo pospravili nekaj bučk!
Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar