Priprava polnjenih cvetov bučk
|
Zelenjave na vrtu je v izobilju. Bučni cvetovi se vsak dan odpirajo.
Za tokratni recept jih z veseljem porežemo-seveda moške cvetove, ki nimajo plodov. Kako ločimo kateri cvetovi so ženski in kateri moški je prikazano na spodnji fotografiji.
Kardij je zelo zanimiva rastlina. Iz lanskih semen je zraslo več kot 50 rastlin in prav ta trenutek so polni cvetnih popkov. Izjemna rastlina, ki je sorodnica artičoke, le cvetovi so manjši. Nekateri mu pravijo divja artičoka.
POLNJENI CVETOVI BUČK
SESTAVINE:
Cvetovi bučk
Mlada rdeča čebula s steblom
Bučke
Česen
Ovseni kosmiči
Oluščena konopljina semena
Bučna semena
Paradižnik
Popki Kardija
Olivno olje
Konopljino olje
Balzamični kis
Sol, poper
Origano
Bazilika
Solata: Tržaški solatnik
PRIPRAVA:
Popke Kardija dušimo cca pol ure v sopari. Ko z lahkoto potegnem lusko iz popka so pripravljeni.
Bučke naribamo, posolimo in popopramo, dodamo ovsene kosmiče, da popijejo sok ki priteče iz buč. Dodamo še popraženo mlado rdečo čebulo z zelenim steblom, oluščena konopljina semena in nasekljan svež origano in nekaj konopljinega olja. Premešamo. Pekač naoljimo z nekaj kapljic olivnega olja in obložimo z paradižnikom, ki smo ga narezali na tanka kolesca.
Bučne cvetove primemo v roko in jih napolnimo z nadevom. Poljnjene cvetove naložimo na paradižnik in damo v pečico ogreto na 250 stopinj in pečemo cca 25 min, zadnjih nekaj minut samo zgoraj. Spodaj v pekaču nastane omaka iz soka paradižnika in bučk.
Ko jed serviramo na krožnik dodamo še nasekljano baziilko in nekaj bučnih semen in dušene popke Kardija. Kot solata je zelo dobra kombinacija Tržaški solatnik s česnom, hladno stiskanim oljčnim oljem in balzamičnim kisom.
Super vegansko kosilo.
Dober tek....
Zdravo, mene pa zanima kako vemo, da gre za moški cvet. Hvala za odgovor, lp
OdgovoriIzbrišiPozdravljen Peter
OdgovoriIzbrišiSem dodala fotografijo...
Lep dan Tanja